Webinar: Plast Update

Bliv opdateret på den seneste udvikling på plast- og emballageområdet, når vi inviterer til webinar 10. november 2022 kl. 9.30 – 10.30 om status på implementeringen af det udvidede producentansvar på emballage og engangsplast i Danmark.

 

Status på det udvidede producentansvar på emballage i Danmark

Kl. 9.30 – 10.15

Fra 1. januar 2025 indfører EU udvidet producentansvar på emballage i Danmark. Formålet er at give virksomheder incitament til at gøre deres emballager mere bæredygtige. For nyligt offentliggjorde Miljøministeriet den politiske aftale, der fastlægger rammerne for, hvordan det udvidede producentansvar på emballage skal implementeres i Danmark.

Chefkonsulent i Dansk Erhverv, Andreas Hastrup Clemmensen, giver en orientering og status på det kommende producentansvar på emballage. Han præsenterer desuden detailsektorens designguide for plastemballage, som virksomheder kan anvende til at komme på forkant med de designkrav, der belønnes i det kommende producentansvar.

 

Status på udvidet producentansvar for vådservietter

Kl. 10.15 – 10.30

31. december 2024 træder det udvidede producentansvar for engangsplastprodukter, herunder vådservietter, i kraft. Producentansvaret betyder, at producenter af engangsplastprodukterne skal afholde udgifter til oplysningstiltag, indsamling af affald og oprydning af henkastet affald.

Christian Ditlev Lund fra Kosmetik- og hygiejnebranchen giver en orientering og status på implementeringen af det udvidede producentansvar for vådservietter.

 

Pris

Webinaret er gratis og forbeholdt medlemmer af Kosmetik- og hygiejnebranchen

 

Tilmelding