Kosmetik & hårpleje


I Kosmetik- og hygiejnebranchen  repræsenterer vi virksomheder, som producerer og leverer kosmetik og hårpleje til både det danske og internationale marked. Industrien er højt specialiseret og beskæftiger medarbejdere, som har stor faglig indsigt i, hvordan produkterne udvikles og produceres, så de er til gavn for forbrugerne uden at gøre skade på deres sundhed og miljøet.

Branchen er kendetegnet ved at være sammensat af primært små og mellemstore virksomheder, der fordeler sig over hele landet. De arbejder hver dag for at bidrage med vækst og arbejdspladser i Danmark og skabe og producere produkter, som forbrugerne trygt kan bruge. 

I Kosmetik- og hygiejnebranchen  arbejder vi for at være en troværdig stemme i debatten om brugen af kemi i produkter. Vi er i tæt dialog med myndigheder og leverer den nødvendige viden for at politikere og beslutningstagere kan lave lovgivning, som både er til gavn for forbrugerne og industrien.

Tæt samarbejde med myndigheder

Producenter og leverandører af kosmetiske produkter er underlagt strenge krav fra både danske og internationale myndigheder. I Kosmetik- og hygiejnebranchen er vi løbende i dialog med de relevante myndigheder, hvor vi repræsenterer branchens holdninger til lovgivning og regulering. Vi samarbejder tæt med for eksempel Miljøstyrelsen og leverer jævnligt den nødvendige information og input fra producenter og leverandører, der er nødvendig for, at ny lovgivning laves på et oplyst grundlag. Vi sætter en stor ære i at være saglige i vores argumentation, og det er vigtigt for os, at vi opfattes som en troværdig samarbejdspartner og stemme i kemidebatten.

Læs mere om lovgivning på Miljøstyrelsens hjemmeside eller kig i vores Vidensbank, der samler den nyeste viden om de emner i kemidebatten, der optager folk mest.

Hvad er kosmetik?

Kosmetik - det er læbestift, mascara og øjenskygger. Sådan tænker mange, når der tales om kosmetik. Men faktisk er det meget mere. Ifølge lovgivningen er kosmetik defineret som;

"Ved kosmetiske produkter forstås erhvert stof eller enhver blanding, der er bestemt til at komme i kontakt med dele af det menneskelige legemes overflade (hud, hovedhår og anden hårvækst, negle, læber og ydre kønsorganer) eller med tænderne og mundens slimhinder, udelukkende eller hovedsageligt med henblik på at rense og parfumere dem, at ændre deres udseende, at beskytte dem, holde dem i god stand eller korrigere kropslugt"

Derfor inkluderer betegnelsen "kosmetik" en lang række produkter, som stort set alle bruger hver dag. Det er produkter som tandpasta, shampoo, deodoranter, babyprodukter, barberskum, solcreme, hårfarve, håndsæbe og selvfølgelig de dekorative make-up produkter og parfurme. Alle disse produkter er underlagt en skrap lovgivning, der sikrer, at forbrugerne trygt kan bruge dem.

Du kan læse mere om kosmetiske produkter, og hvad der er op i ned i debatten om brugen af kemi i produkterne i vores vidensbank eller på Miljøstyrelsen hjemmeside om kosmetik.

 

Stærkt internationalt samarbejde

Vi har et bredt netværk, ikke kun i Danmark, men også i norden og resten af EU. Det sikrer, at vi hele tiden er opdaterede på ny viden – en viden vi deler med vores medlemmer og bruger i vores daglige arbejde med vejledning og sparring. Men det sikrer også, at aktiviteter og holdninger fra Danmark, der kan sprede sig til andre lande, er kendte af vores netværk på forhånd.

Vi er medlem af de to europæiske brancheforeninger for henholdsvis kosmetik og vaske- og rengøringsmidler - Cosmetics Europe og A.I.S.E – hvor vi deltager aktivt i en lang række arbejdsgrupper. Derudover har vi et meget tæt samarbejde med vores søsterorganisationer i Norge, Sverige og Finland.

 

Har du lyst til at vide mere om, hvilke fordele du får som medlem af Kosmetik- og hygiejnebranchen, så kan du læse mere her