Danskerne bruger solcreme forkert

Sommeren har for alvor ramt Danmark, og solen har længe bagt fra en skyfri himmel. Det betyder, at det er en god ide at finde solcreme frem, hvis man vil undgå at blive solskoldet og risikoen for hudkræft.

En ny undersøgelse fra Kosmetik- og hygiejnebranchen peger dog på, at danskerne er dårlige til at bruge solcremen, så den virker efter hensigten.

”Kun en femtedel i vores undersøgelse svarer, at de bruger den anbefalede mængde på 40 milliliter solcreme eller derover, hver gang de smører sig ind. Og det betyder altså, at det faktortal som står på solcreme bliver reduceret markant,” siger adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen og tilføjer:

”Vores undersøgelse viser også, at danskerne ikke smører sig ofte nok ind i solcreme, når de soler sig på stranden på en sommerdag. Kun 9 procent svarer, at de gør det hver anden time, som både vi og Kræftens Bekæmpelse anbefaler.”  

Undersøgelser fra Kræftens Bekæmpelse viser, at antallet af danske kvinder der får konstateret hudkræft er mere end firedoblet i løbet af de sidste 30 år, og dermed indtager Danmark en kedelig femteplads på listen over lande med fleste tilfælde af modermærkekraft i verden, når man tager højde for landets størrelse og aldersfordeling.   

”I vores undersøgelse svarer en tredjedel af kvinderne, at de er længere tid ude i solen, når de bruger solcreme. Det er en ærgerlig misforståelse, for selvom solcreme er et vigtigt middel i kampen mod hudkræft, så giver det ikke carte blanche til opholde sig i solen ubegrænset, fortæller adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen og fortsætter:

”Solcreme er et meget effektivt redskab til at undgå solskoldninger og dermed hudkræft. Men det kræver, at man anvender det korrekt. Vores undersøgelse peger på, at danskerne generelt har en tendens til at undervurdere, hvor farlig solen egentlig er, og så bruger de ikke solcremen rigtigt,” siger Helle Fabiansen.

 

Se hele undersøgelsen her