Fakta om nye dispensationer til hånddesinfektion

Kosmetik- og hygiejnebranchen har arbejdet intensivt på at få forlænget de dispensationsmuligheder, der blev givet til hånddesinfektionsprodukter i april. Det har ministeren nu lyttet til og dermed forlænget salgsfristen for hånddesinfektionsprodukter, der er produceret på basis af dispensationen fra art. 95-kravet.

Dispensationsmulighed betyder, at det er tilladt at fremstille og importere produkter med ethanol eller isopropanol indtil 30. juni 2020, selvom leverandørerne ikke fremgår af artikel 95-listen i biocidforordningen. Samtidig er det nu tilladt at sælge produkterne til detailhandlen indtil 31. juli 2020.

Desuden betyder forlængelsen, at det er tilladt for detailhandlen at sælge produkterne indtil 21. september 2020. Det omfatter kun salg til slutbrugere, herunder til anvendelse som led i erhvervsvirksomhed – ikke salg med henblik på videresalg.

For hånddesinfektionsprodukter, der har fået dispensation for sprogkravet og hvor leverandøren er listet på art. 95 listen, vil dispensationen for sprogkravet følge tidslinjen for dispensation fra art. 95-kravet.

Vi er glade for, at vi i fællesskab med Dansk Erhverv har formået at overbevise Ministeren om nødvendigheden af at forlænge fristen. Det betyder, at branchen kan få solgt produkterne og at danskerne bliver ved med at have adgang til håndsprit i detailhandlen og andre steder, hvor det er afgørende at have en god håndhygiejne for at standse smitten med coronavirus.

 

Kontakt