Husk håndcreme efter håndvask og håndsprit

I disse dage bliver vi konstant husket på vigtigheden af god håndhygiejne. Og efterhånden får flere af os mere og mere tør hud på hænderne som følge deraf.

Derfor er det vigtigt at huske at bruge håndcreme, når du har vasket hænder eller brugt håndsprit. Håndcremen blødgører nemlig huden, og efterlader den smidig og med en ubrudt barriere, som gør det vanskeligere for bakterier og vira at sætte sig fast.

”De overfladeaktive stoffer i håndsæben går ind og indkapsler snavs og skidt, hvorefter det skylles væk med vandet. Men det er ikke kun skidt og snavs som sæben fjerner. Også hudens naturlige fedtlag bliver fjernet, og når du vasker dine hænder ekstra meget, som det er tilfældet lige nu, så når din hud ikke at danne nye fedtstoffer, så huden er beskyttet,” siger Mie Ostenfeldt, konsulent i Kosmetik- og hygiejnebranchen.

Håndsprit affedter også huden, selvom de fleste håndsprit i handlen indeholder glycerin, som netop modvirker udtørring. Hvis du lider af eksem, kan det være en fordel at bruge håndsprit, da det udtørrer huden i mindre grad end sæbe.

Så for at hjælpe og beskytte huden anbefaler Kosmetik- og Hygiejnebranchen, at du altid anvender håndcreme efter håndvask, og hvis du er en af dem, der lider af eksem, så bør du gå efter en creme med højt fedtindhold for at beskytte dine hænder mest muligt.

Kosmetik- og Hygiejnebranchens råd til pleje af hænder:

  1. Følg myndighedernes anvisninger: Vask eller afsprit dine hænder ofte
  2. Vask dine hænder med vand og sæbe, hvis der er synligt snavs og skidt – dette fjerner håndsprit ikke
  3. Husk håndcreme, hver gang du har vasket eller afsprittet dine hænder for at beskytte din hud