Husk solcremen: Flere udeaktiviteter stiller krav til beskyttelsen

Foråret og det flotte solskinsvejr har for alvorlig meldt sin ankomst i Danmark, og med myndighedernes anbefalinger om, at så mange af vores sociale aktiviteter som muligt skal foregå udenfor, så er det særligt vigtigt at være opmærksom på solens skadelige stråler.  

”Når vi flytter vores sociale aktiviteter til i højere grad at foregå udendørs, så udsætter vi også vores hud for en langt større eksponering af solens skadelige UV-stråler, der øger risikoen for at udvikle hudkræft,” siger konsulent i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Mie Ostenfeldt og tilføjer: 

”Når UV-indekset kommer over tre, så er det tid til at finde solcremen frem og smøre sig ind. Selvom der er skyer på himlen og solen ikke brager ned fra en skyfri himmel, så kan de skadelige UV-stråler sagtens udgøre en væsentlig risiko for din hud.”   

Brug rigeligt med solcreme 

Flere undersøgelser peger på, at danskerne ikke er gode nok til at bruge tilstrækkelig med solcreme, når de smører sig ind. Mange undervurderer, hvor stor en mængde, der skal til, før solcremen beskytter ordentligt.  

”Det er nødvendigt at bruge, hvad der svarer til en håndfuld solcreme, hver gang man smører sig ind, for at opnå det faktortal, som står på emballagen. Og så er det en god ide at smøre sig ind med jævne mellemrum fordi sved og fysisk aktivitet kan være med til at fjerne beskyttelsen,” siger Mie Ostenfeldt. 

 

Husk de tre solråd; 

Skygge, Solhat, Solcreme 

Og download appen UV-indeks, hvor du kan se tallene for UV-indekset. Så ved du, hvornår du skal beskytte dig.