Nye dispensationer sikrer hånddesinfektion til danskerne

Endnu et vigtigt mål blev nået, da det lykkedes os i samarbejde med Dansk Erhverv at få miljøminister Lea Wermelin overbevist om det fornuftige i at forlænge dispensationen for hånddesinfektion, så forbrugerne og handlen fortsat har adgang til de hygiejneprodukter, som er helt essentielle i kampen for at udrydde Corona. Dispensationen giver en sikker forsyning af gratis hånddesinfektion til kunder, som handler i supermarkeder og andre detailbutikker samt et forsat og stabilt forbrugersalg af hånddesinfektionsprodukter.
 
Oprindeligt udløb dispensationen for fremstilling, distribution og salg den 30. juni 2020, men med den stadig overvældende efterspørgsel efter hånddesinfektion fik vi overbevist ministeren om at forlænge dispensationen, så vores medlemmer kan få afsat produkterne, og detailhandlen fortsat kan stille hånddesinfektion til rådighed i butikkerne. Og jeg har ved selvsyn konstateret, at hånddesinfektion nu er at finde på hylderne i supermarkedet og på apoteket.
 
Vi er i Kosmetik- og hygiejnebranchen stolte over, at det med vores aktive indsats er lykkedes os at sikre en stabil forsyning af hånddesinfektion til de danske forbrugere og at hånddesinfektion ikke for alvor nåede at blive en mangelvare.

Læs mere om de nye dispensationer hos Miljøstyrelsen her