Nyt brancheinitiativ skal dokumentere kosmetikprodukters miljøpåvirkning

For første gang nogensinde vil kosmetikbranchen med et unikt samarbejde mellem virksomheder, forskere og NGO'er dokumentere kosmetikprodukters miljøpåvirkning.

En lang række medlemsvirksomheder af Kosmetik- og hygiejnebranchen og brancheorganisationer er nemlig gået sammen om at danne et konsortium under navnet "EcoBeautyScore", der skal udvikle et redskab, der kan gøre forbrugerne klogere på, hvordan produkterne påvirker miljøet. 

Formålet med det nye redskab er at gøre det muligt for forbrugerne at få kendskab til den konkrete miljøpåvirkning for hvert enkelt kosmetikprodukt og på den måde imødekomme den stigende efterspørgsel fra forbrugerne om gennemsigtighed og branchens aftryk på miljøet. Redskabet dokumenterer kosmetikprodukternes miljøaftryk igennem en grundig livscyklusanalyse, der tager højde for miljøpåvirkningerne fra produktet bliver fremstillet til det ender i forbrugernes hænder og bliver brugt. Og der bliver samtidig udviklet et scoresystem, som gør det nemt og intuitivt for forbrugerne at bruge informationerne i praksis.

Konsortiet forventer at offentliggøre en prototype i slutningen af 2022, og vil løbende involvere uafhængige eksperter, forskere og NGO’er for at kvalitetssikre det nye system.

Alle virksomheder, store som små, har mulighed for at deltage i udviklingen og efterfølgende implementere principperne på kosmetik og personlige plejeprodukter.

Læs mere om initiativet i pressemeddelelsen fra Cosmetics Europe.