Sådan gør du rent med de rigtige rengøringsmidler

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du gør rent i dit hjem for at mindske smitten med Coronavirus. Men hvad er god rengøring, og hvilke rengøringsmidler skal man bruge for effektivt at mindske risikoen for smitte? Det giver Kosmetik- og hygiejnebranchen dig svaret på med en ny guide.

Hvis vi skal lykkes med gradvis at åbne Danmark efter påsken, så er det vigtigt, at vi har en høj grad af hygiejne i befolkningen. Det er budskabet fra Sundhedsstyrelsen, der anbefaler, at du prioriterer rengøringen i dit hjem.

”Brug de rengøringsmidler, som du allerede har i dit skab derhjemme, og som du normalt gør dit hjem rent med. De indeholder den kemi, som er nødvendig for at fjerne virus og bakterier, som kan gøre dig syg. Derfor er de også effektive til at begrænse smitten med Coronavirus i dit hjem,” siger adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen.

Forskning peger på, at Coronavirus kan overleve på overflader i op til 72 timer. Derfor er det vigtigt, at du fokuserer din rengøring på de steder, som du oftest rører med dine hænder. Det er eksempelvis dørhåndtag, fjernbetjeningen, computermusen, tastaturet, lyskontakter og vandhaner.

”Er du syg, er det vigtigt, at du skruer op for frekvensen af din rengøring. Gør gerne rent dagligt på kontaktfladerne, og så er det bedst, hvis det er den syge person, som gør det. På den måde mindsker man risikoen for at smitten bredes i hjemmet,” siger Helle Fabiansen.

Lav ikke dine egne rengøringsmidler

Rengøringsmidler, som du kan købe i detailhandlen, er udviklet og produceret til at fjerne de skadelige bakterier og vira fra dit hjem. Derfor lyder anbefalingen også, at man ikke giver sig i kast med at blande sine egne rengøringsmidler.

”Vi anbefaler, at man ikke blander sine egne rengøringsmidler af ting fra køkkenskabet. Hvis du selv mikser dine rengøringsmidler af citronsyre, bagepulver eller eddike risikerer du at lave blandinger, der ikke virker, som er farlige for din sundhed eller ødelægger dine møbler og inventar,” siger Helle Fabiansen.

 

Download Kosmetik- og hygiejnebranchens faktaark med gode råd til rengøring i dit hjem her