SSI: God hygiejne giver færre sygedage

En ny rapport fra SSI viser, at kommuner, der sætter systematisk fokus på hygiejne, også har forebygget udbredelsen af covid-19-tilfælde blandt beboere på plejehjem. Rapporten viser også, at eleverne fra 0.-6. klasse har klart mindre sygefravær i de kommuner, der prioriterer forebyggelse på hygiejneområdet.

På baggrund af coronaepidemien har kommunerne fornyet deres fokus på hygiejne. Tidligere havde kun 45 af landets 98 kommuner en hygiejneorganisation. I dag er tallet vokset til 62 kommuner. Altså næsten to tredjedele af kommunerne har nu bygget deres egen hygiejneorganisation.

En hygiejneorganisation har til formål at organisere, udvikle og monitorere hygiejneområdet. I samarbejde med hygiejnesygeplejersker og læger kan man rådgive bredt i kommunen om forebyggelse af smitte og håndtering af corona-tilfælde.

I Kosmetik- og hygiejnebranchen er vi glade for, at coronaepidemien har øget kommunernes fokus på at gøre en ekstra indsats for hygiejnen. Gode hygiejnerutiner er vigtige for at mindske spredning af smitte mest muligt og forebygge sygdom. Derfor er det positivt, at flere kommuner har fået øjnene op for vigtigheden af hygiejneindsatser.  Nu gælder det om, at resten af landets kommuner sætter lige så systematisk ind og prioriterer hygiejne fra politisk side, så vi kan høste frugterne i alle 98 kommuner.

Læs hele den nye rapport fra SSI her.