Om os

Kosmetik- og hygiejnebranchen er Danmarks største brancheorganisation for danske og internationale virksomheder, der producerer eller leverer kosmetik, personlig pleje og hygiejneprodukter til det danske og internationale marked

Hvem er vi?

Vi er brancheorganisationen for virksomheder, der løser samfundsnyttige og konkrete behov hos danskerne hver dag.

Tandpasta forebygger karies, håndsæbe og rengøringsmidler fjerner farlige bakterier i hjemmet og i offentlige institutioner, solcreme forebygger hudkræft og dekorativ kosmetik forbedrer vores livskvalitet.

Samtidig bidrager branchen betydeligt til dansk økonomi og velstand. I 2019 skabte branchens virksomheder 8.800 arbejdspladser og bidragede samlet set med 24. mia. kr. til Danmarks BNP.

Vi vejleder vores medlemmer og giver dem et unikt branchefællesskab. Og så er vi branchens talerør overfor myndigheder, politikere og i medierne.

Vidste du at?

Danskerne i gennemsnit bruger syv forskellige kosmetik og personlige plejeprodukter om dagen?

Christiansborg Palace - Copenhagen, Denmark

Det arbejder vi for

I Kosmetik- og hygiejnebranchen kæmper vi for branchens rammevilkår, så vores medlemmer har de bedste betingelser for at drive virksomhed i Danmark. Det gør vi ved at tale vores medlemmers sag overfor embedsmænd, politikere og i medierne. Vi deltager i udvalg, arbejdsgrupper og forummer på branchens vegne og er høringspart på nye love og bekendtgørelser, der har betydning for vores medlemmer.

Stærkt Internationalt samarbejde

Vi er medlem af de to europæiske brancheorganisationer Cosmetics Europe og A.I.S.E., der varetager branchens interesserer i EU i Bruxelles.

Sammen med dem giver vi branchen i Danmark en stemme i EU. Vi har et tæt samarbejde med de to brancheorganisationer, hvor vi sidder med i en lang række udvalg og arbejdsgrupper, så vi er opdateret på den nyeste viden om EU-lovgivning til gavn for vores medlemmer.

EU flags in front of European Commission

Vidste du at?

God håndhygiejne på arbejdspladser og i offentlige institutioner kan fjerne 1,9 millioner fraværsdage om året?

Samarbejdspartnere

Look Good Feel Better

Look Good Feel Better er en humanitær forening, der afholder gratis hudpleje og make-upkurser for kvinder i behandling for kræft. Kosmetik- og hygiejnebranchen støtter Look Good Feel Betters arbejde med en årlig donation og samarbejder med organisationen om at udbrede organisationens budskaber. Som medlem af Kosmetik- og hygiejnebranchen får du mulighed for at støtte og donere til Look Good Feel Betters humanitære arbejde. Læs mere om den mulighed hos Look Good Feel Better.

Rådet for Bedre Hygiejne

Rådet for Bedre Hygiejne blev stiftet i 2008 med det formål at fremme sund hygiejneadfærd i Danmark – på tværs af faggrænser, sektorer og brancher gennem arbejde for at øge den almene viden om hygiejne, så viden om god hygiejne og sund hygiejnisk adfærd altid indgår som et positivt, udviklende og naturligt element overalt i samfundet. Målet er at virke for bedre sundhed ved at forebygge sygdom og sygefravær.

Kosmetik- og hygiejnebranchen er medlem af bestyrelsen i Rådet for Bedre Hygiejne, og vi arbejder sammen med foreningen om at udbrede budskabet om, at god hygiejne er en central forudsætning for et velfungerende samfund.

Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie

Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie er stiftet under organisationen Etisk Handel Danmark. Sammen med en række af vores medlemsvirksomheder bidrager vi til alliancens vision om, at al palmeolie importeret til Danmark – både i rå form og indlejret i produkter – er produceret ansvarligt, herunder produceret lovligt og ikke bidrager til afskovning eller konvertering af anden naturlig vegetation.

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv handler hver dag på vegne af 18.000 medlemsvirksomheder og flere end 100 brancheforeninger. De er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for et af verdens mest handlekraftige erhvervsliv. I Kosmetik- og hygiejnebranchen samarbejder vi tæt med Dansk Erhverv om at påvirke den politiske dagsorden til gavn for vores medlemmer, ligesom vi arrangerer arrangementer og events, der skaber værdi for vores medlemmer og giver nye perspektiver.