Branchestatistikken 2017 - 1. halvår


Flot første halvår på det total selektive marked med en stigning på 12% målt i forhold til første halvår 2016.

Bragt i Fagbladet Kosmetik november 2017

Da Christian Dior ikke har indrapporteret tal for 1. halvår 2017, er sammenligningstallene for 1. halvår 2016 korrigeret for dette.

Hudpleje til kvinder er samlet steget med 9,5%, mens markedsandelen er faldet med 1 procentpoint. Der er store udsving mellem de største mærker, både stigninger og fald i omsætning.  

Markedet for hudpleje til mænd er steget 8,1% sammenlignet med 1. halvår 2016, hvilket bekræfter den trend, vi ser inden for udvikling og lancering af produkter og produktserier særligt målrettet mænd bl.a. inden for skægpleje.

Makeup er samlet steget med 11,5% og markedsandelen er steget 1 procentpoint i 1. halvår 2017. Det understreger trenden i makeup-kategorien, at alle de fem største mærker har stigninger.

For damedufte er der fremgang på 10,5%, og andelen af det selektive marked er faldet med 1 procentpoint. Der er store stigninger til Calvin Klein og Yves Saint Laurent, mens Elizabeth Arden har tilsvarende stor tilbagegang.
 

For herredufte er der sket en flot stigning på 26,2%, hvilket udgør 16% af det selektive marked svarende til en stigning i markedsandel på 2 procentpoint. I toppen af herreduftmarkedet er konkurrencen tæt. Nr. 1 og nr. 2 har lagt afstand til de øvrige mærker.

I første halvår ses en flot stigning i salget til detailbutikker. Generelt er stigningen større, end væksten i salg til forbruger. To nye spillere på det danske marked kan have indflydelse på dette:
   - Illum Beauty Hall er åbnet med flot repræsentation af alle selektive mærker. Ligeledes har Boozt.com etableret sig inden for beauty kategorien. Dette er sket både on-line, og med et eksklusivt beauty-univers i Beauty by Boozt på Ro’s Torv i Roskilde.
   - For forbrugerne har 1. halvår 2017 altså bragt nye spændende muligheder for at shoppe beauty-produkter, både online og off-line.

For det totale selektive marked er der således en pæn frem gang på stort set alle fronter. 

 

Se den samlede branchestatistik for 1. halvår af 2017 her