Med offentliggørelsen af den nye emballage- og emballageaffaldsforordning stilles der nu konkrete mål for minimumsindhold af genanvendt materiale i plastemballage med de første mål i 2030. Mange virksomheder har arbejdet med at øge indholdet af genanvendt plast i deres emballage i flere år, men med den nye forordning og konkrete mål rykkes fokus fra ambitioner til konkrete mål.
På det seneste møde i det Grønne netværk blev det italesat, hvor mange udfordringer virksomhederne har i arbejdet med at fremskaffe den rette data for genanvendt plast, når der skal designes nye emballager indeholdende genanvendt plast og hvad betyder det for sikkerheden af produktet, når virksomhederne skal påvise, at emballagen er sikker at anvende? Mødet efterlod netværket med mange spørgsmål om emnet og det er tydeligt, at det ikke er et nemt emne at arbejde med og med den nye forordning, så forventer vi, at der kommer flere spørgsmål til.
Området udvikler sig hurtigt og der er behov for vidensdeling og sparring på et område, der har stor fokus fra os alle.
Torsdag d. 13. marts 2025 kl. 10 har vi inviteret Mathias Kirk Thøgersen, der er Teknisk Specialist indenfor området og derudover har Mathias konkret været med i projektet om at vurdere genanvendt plast til brug til kosmetiske produkter, der er et projekt udført i et samarbejde mellem Teknologisk Institut, Nopa Nordic A/S, Schela Plast A/S (nu Robinson Packaging) og Aage Vestergaard Larsen A/S
Arrangementet afholdes som en times webinar, hvor Mathias vil dele ud af sin viden på området og læringer fra det gennemførte udviklingsprojekt. Her vil han med afsæt i sit kendskab til plastgenanvendelse og krav til emballage til kosmetiske produkter komme ind på, hvad man som virksomhed skal være opmærksom på, når man vælger genanvendt plast. Webinaret har til formål at give deltagerne en større viden om genanvendt plast, som kan bruges til at vurdere det materiale, der er tilgængelig på markedet samt hvad der er udfordringerne ved de mindre tydelige regler, der for nuværende er beskrevet i kosmetikforordningen.
Webinaret vil blive optaget og lagt på Kosmetik- og Hygiejnebranchens extranet.