Hverdagsbakterier

Er du typen, der panisk finder rengøringsmidlerne frem fra gemmerne en time før gæsterne kommer på besøg? Du tørrer måske kun køkkenbordet af, når du ikke længere kan holde ud at se på pletterne fra morgenmaden i sidste uge? Og får badeværelset først en tur med skuresvampen, når dine forældre har været på besøg og rynket på næsen over kalkpletterne?

Så ligner du faktisk mange andre unge i alderen 18 – 32 år. Danske unge går nemlig ikke så højt op i at gøre rent derhjemme. Det viser en undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov, der har spurgt 1.000 unge om deres rengøringsvaner. 

Derfor har vi i Kosmetik- og hygiejnebranchen lavet denne hjemmeside, hvor du kan få nogle gode og simple råd til, hvor det er vigtigst at gøre rent derhjemme, hvor ofte du bør gøre det, og hvorfor det overhovedet er vigtigt at gøre rent.

 

Hold rent, hvor de farlige bakterier trives bedst:

Vi omgives hver dag af mange tusinde forskellige slags bakterier. De findes både inden i og uden på alle levende organismer. Langt de fleste af bakterierne er ufarlige for os mennesker.

Men der findes også bakterier, som kan gøre os syge. Det er de bakterier, du skal være særligt opmærksom på derhjemme og sørge for at få fjernet.

Oftest er de sygdomsfremkaldende bakterier ikke til at få øje på. Og får du ikke gjort rent jævnligt, så samler bakterierne sig på steder, hvor de kan gøre dig, dine venner eller familie syge, når de kommer på besøg. Det er særligt flader i køkkenet og på badeværelset, hvor de farlige bakterier trives. 

 

Derfor er det vigtigt, at du som minimum:

  • Vasker køkkenbordet med vand og et rengøringsmiddel, inden du går i gang med at lave mad.

  • Gør vasken og vandhanen i køkkenet og på toilettet rent med et rengøringsmiddel mindst én gang om ugen.

  • Altid vasker dine hænder med sæbe før du skal lave mad, efter du har været på toilettet og når du har håndteret råt kød.

 

Herunder kan du læse mere om, hvordan du bedst holder køkkenet og badeværelset rent og hvorfor det er vigtigt, at du vasker dine hænder med sæbe. Du får også nogle gode råd til, hvordan du bruger rengøringsmidlerne på den rigtige måde, så de virker bedst, skåner miljøet og din egen sundhed.

 

https://www.kosmetikoghygiejne.dk/det-mener-vi/kampagner/hverdagsbakterier/saadan-goer-du-rent-i-koekkenet/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/det-mener-vi/kampagner/hverdagsbakterier/saadan-goer-du-rent-paa-badevaerelset/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/det-mener-vi/kampagner/hverdagsbakterier/dine-haender-er-bakteriebomber/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/det-mener-vi/kampagner/hverdagsbakterier/hvorfor-skal-man-bruge-et-rengoeringsmiddel/