Om os

Kosmetik- og hygiejnebranchen er Danmarks førende brancheforening for danske og internationale virksomheder, der producerer eller leverer kosmetik og personlig pleje og vaske- og rengøringsmidler til det danske og internationale marked.

Den danske kosmetik- og hygiejnebranche løser samfundsnyttige og konkrete behov hos danskerne hver dag. Tandpasta forebygger karies, håndsæbe og rengøringsmidler fjerner farlige bakterier i hjemmet og i offentlige institutioner og solcreme forebygger hudkræft. Samtidig bidrager branchen betydeligt til dansk økonomi og velstand. I 2018 omsatte branchen for 46 milliarder kroner, eksporterede samlet set for 18 milliarder kroner og bidrog med 9.158 job. Og branchen er i vækst.

 

Sikre produkter er branchens førsteprioritet

Branchen er kendetegnet ved at udvikle og producere produkter, der opfylder konkrete behov for både forbrugere og samfundet. Branchens førsteprioritet er at udvikle og markedsføre sikre og bæredygtige produkter, som forbrugerne trygt kan anvende. Branchen er underlagt de mest ambitiøse kemikalie- og forbrugerbeskyttelseslovgivninger i verden, der garanterer et højt niveau af sikkerhed, som beskytter forbrugerne imod farlige og skadelige ingredienser og produkter.

Hvis du vil vide mere om, hvordan vores medlemmer arbejder med sikkerhed, når de udvikler og producerer produkter, så kan du blive klogere her på vores side om branchens ansvar.

Branchens go-to eksperter

I Kosmetik- og hygiejnebranchen er vi branchens go-to eksperter, der har dyb indsigt ingredienser, produkter og branchen som helhed. Vores dygtige konsulenter i sekretariatet er altid opdateret på den nyeste lovgivning, og de har en unik ekspertviden om branchen, som de gerne deler ud af. 

Er du journalist og har spørgsmål til branchen, lovgivning eller vores holdning til bestemte emner, så stiller vi gerne op med en kommentar. Du finder vores pressekontakter her

Du kan også se nærmere i vores vidensbank, hvor vi giver svar på en lang række spørgsmål om vores medlemmers produkter og forklarer, hvad der er op i ned debatten om kemi i kosmetik, hårpleje og vaske- og rengøringsmidler. Vidensbanken finder du her. 

Her bor vi

Vi har til huse i Børsbygningen hos Dansk Erhverv, som vi arbejder tæt sammen med. Vi arbejder desuden tæt sammen med de to europæiske brancheforeninger A.I.S.E og Cosmetics Europe, der repræsenterer henholdsvis kosmetikbranchen og producenter og leverandører af vaske- og rengøringsmidler på europæisk plan.

Hør mere om et medlemskab

Har du lyst til at vide mere om hvilke fordele, du får som medlem af Kosmetik- og hygiejnebranchen, så kan du læse mere her. Ellers kan du udfylde vores kontaktformular og blive ringet op af vores direktør Helle Fabiansen, som du også selv er velkommen til at ringe til på tlf. 7225 5779 eller 2689 3027.

https://www.kosmetikoghygiejne.dk/om-os/vores-medlemmer/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/om-os/medlemsfordele/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/branchens-ansvar/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/om-os/branchestatistik/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/det-mener-vi/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/om-os/nyhedsbrev/
https://www.kosmetikoghygiejne.dk/om-os/persondatapolitik/