Europæisk konference hos Kosmetik- og hygiejnebranchen

Europæiske kollegaer på besøg hos Kosmetik- og hygiejnebranchen

September bød på både hyggelige og lærerige stunder. Hos Kosmetik- og hygiejnebranchen havde vi nemlig den store fornøjelse at være vært for vores brancheforeningskolleger fra mere end 20 EU-lande til møde i København.

Ugen igennem havde vi både besøg af medlemmer fra Cosmetics Europe og A.I.S.E (International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products). Dette gav mulighed for at drøfte de store forandringer, som branchen står overfor. Det er en kæmpe gevinst at kunne erfaringsudveksle og netværke med dygtige kollegaer fra andre EU-lande om det, der venter os og branchen.

Indsigtsfulde oplæg og erfaringsudvikling

Her blev blandt andet drøftet Green Deals store betydning for branchens virksomheder i Danmark og resten af EU. Green Deal kommer nemlig, i de kommende år, til at stille helt nye krav til virksomheder, som producerer eller markedsfører kosmetik, personlig plejeprodukter samt vaske- og rengøringsmidler.  Dette betyder konkret, at virksomheder er nødsaget til at ændre produktion osv. 

For bedst muligt at kunne hjælpe vores medlemmer, både i Danmark og resten af EU, udvekslede udvalgte landes bedste praksis for, hvordan man støtter vores medlemmer i det skiftende driftsmiljø. Disse oplæg bød blandt andet på tiltag som at underrette virksomheder om ændringer i lovgivning, høj mediebevågenhed samt at være i dialog med politikkere og ministerier om implementeringen af ny lovgivning. 

Derudover havde vi besøg af flere oplægsholdere. Vi have blandt andet besøg af Christel Søgaard Kirkeby fra Forbrugerrådet Tænk, som gjorde os klogere på danskernes forbrug af detergenter. Fredagen bød også på et indsigtsfuldt oplæg fra Anne K. Devantier fra Dentsu Danmark – et marketingsbureau med fokus på danskernes forbrugsvaner. Her blev vi klogere på den grønne forbruger, som stiller høje krav til virksomhedens grønne omstilling. 

Hyggelige stunder

Der var selvfølgelig også tid til hyggelige stunder. I ugens løb var vi både på kanalrundfart, i tivoli, rundvisning på i børs-bygningen og selvfølgelig dejlige middage i blandt andet tårnet på Christiansborg. 

Tak for en skøn og lærerig uge, og vi glæder os til næste år, hvor vi skal mødes hos brancheorganisationen, RUCODEM, i Rumænien. 

Del denne nyhed:

Andre nyheder

Ny app giver troværdig information om ingredienser i kosmetik

Nu kan du bruge din smartphone til at finde troværdig og pålidelig information om indholdet ...
Læs mere

Kosmetik- og hygiejnebranchen deltager i ny forebyggelsesalliance

I Kosmetik- og hygiejnebranchen er vi stolte af at være en del af den nyoprettede ...
Læs mere

Kosmetik- og hygiejnebranchen samarbejder med Miljøstyrelsen om uønsket kemi udenfor EU

Kosmetik- og hygiejnebranchen har takket ja til at deltage i Miljøstyrelsens kampagne ”grænser for kemi”, ...
Læs mere

Udvidet producentansvar på emballage og engangsplast udskudt

Miljøministeriet har udsat implementeringen af det udvidede producentansvar på emballage fra den 1. januar 2025 ...
Læs mere