Kosmetikbranchen: Nej tak til dyreforsøg

Jeg er helt enig med MEP Niels Fuglsang, når han i et debatindlæg i Avisen Danmark 14. september skriver, at fremstillingen af kosmetikprodukter skal ske uden dyreforsøg. Kosmetik og personlige plejeprodukter er en essentiel del af vores hverdag. Også for Niels Fuglsang, der formentlig hver dag bruger flere af vores medlemmers produkter, fra han står op, til han går i seng. Tandpasta, håndsæbe, bodyshampoo og deodoranter er blot et lille udpluk af de produkter, som vores medlemsvirksomheder leverer.

Det totale forbud mod dyreforsøg i kosmetik i EU i 2013 var en vigtig milepæl i kampen for bedre dyrevelfærd. Vi bakker som branche entydigt op om forbuddet. Kosmetikindustrien har i mere end 30 år stået i spidsen for at udvikle alternativer til dyreforsøg. Vores medlemsvirksomheder har vist et stærkt og vedvarende engagement i sagen og foretaget betydelige investeringer i alternative testmetoder, der både tager hånd om dyrenes velfærd og samtidig sikrer, at produkterne på markedet trygt kan anvendes af forbrugerne.

Den europæiske kemikalielov REACH tillader i særlige tilfælde Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) at anmode industrien om dyreforsøgsdata for ingredienser, der anvendes i kosmetik. Og det er en udfordring for vores industri, som gerne vil undgå dyreforsøg helt. Derfor opfordrer vi ECHA til at sikre en etisk og ansvarlig tilgang til dyreforsøg og altid overveje om alternative dyrefri testmetoder kan anvendes.  

Forbuddet mod dyreforsøg skal udbredes globalt Kosmetikindustrien samarbejder med andre brancheorganisationer og en bred gruppe af interessenter, herunder dyrevelfærdsorganisationer, for at udvikle et nyt globalt program, der skal være med til at fremme anerkendelsen af alternativerne. Vi har nemlig som industri et klart ønske om at udbrede de alternative testmetoder til dyreforsøg, så de bliver globalt anerkendt.

Del denne nyhed:

Kontakt

Kontakt

Christian Ditlev Lund
Kommunikation og Public Affairs
+45 7225 5770
cdl@kosmetikoghygiejne.dk

Andre nyheder

Ny app giver troværdig information om ingredienser i kosmetik

Nu kan du bruge din smartphone til at finde troværdig og pålidelig information om indholdet ...
Læs mere

Kosmetik- og hygiejnebranchen deltager i ny forebyggelsesalliance

I Kosmetik- og hygiejnebranchen er vi stolte af at være en del af den nyoprettede ...
Læs mere

Kosmetik- og hygiejnebranchen samarbejder med Miljøstyrelsen om uønsket kemi udenfor EU

Kosmetik- og hygiejnebranchen har takket ja til at deltage i Miljøstyrelsens kampagne ”grænser for kemi”, ...
Læs mere

Udvidet producentansvar på emballage og engangsplast udskudt

Miljøministeriet har udsat implementeringen af det udvidede producentansvar på emballage fra den 1. januar 2025 ...
Læs mere