Ny analyse dokumenterer branchens bidrag til samfundsøkonomien

I dag offentliggør vi Kosmetik- og hygiejnebranchens nye brancheanalyse.

Vores analyse giver for første gang et samlet overblik over det økonomiske, miljø- og klimamæssige aftryk af den danske kosmetik- og hygiejnebranche. Analysen tegner et tydeligt billede af branchen som en væsentlig bidragsyder til dansk økonomi og velstand samt en aktiv deltager i den grønne omstilling.

Beskæftigelsen er vokset og produktiviteten er høj, samtidig med at klimaaftrykket er faldet. Der er således sket en afkobling af den økonomiske vækst i branchen i forhold til udledning af drivhusgasser samt forbrug af energi og vand. Branchen bidrager reelt til den grønne omstilling, og det kan vi i den grad være stolte af,” siger adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen.

SMV’erne er drivkraften for værdiskabelsen i branchen. Vores analyse viser, at den danske kosmetik- og hygiejnebranche er domineret af små og mellemstore virksomheder, og at 86 procent af beskæftigelsen skabes her. Analysen viser samtidig, at branchen er videnstung og har en veluddannet arbejdsstyrke sammenlignet med andre brancher.

Branchens produkter bidrager til danskernes velfærd, velbefindende og sundhed. Corona-pandemien har med al tydelighed vist, at branchens produkter som håndsprit og rengøringsmidler var essentielle for at komme godt igennem krisen. I analysen viser vi med tandpasta og solcreme som andre cases de store økonomiske fordele for samfundet forbundet med branchens produkter. Analysen dokumenterer med tydelighed, hvilken væsentlig værdi kosmetik- og hygiejnebranche har for Danmark,” siger Helle Fabiansen.

Del denne nyhed:

Kontakt

Kontakt

Helle Fabiansen
Adm. direktør
+45 7225 5779
hf@kosmetikoghygiejne.dk

Andre nyheder

Ny database giver troværdig information om 30.000 kosmetikingredienser 

Den europæiske brancheorganisation, Cosmetics Europe, har lanceret en ny ingrediensdatabase, der indeholder videnskabelig funderet og …

Læs mere

Rene hænder kan redde store bededag

Den korteste vej til flere penge i statskassen ligger lige for. Håndsprit på arbejdspladsen kan …

Læs mere

Velkommen til vores nye hjemmeside

I dag går vi i luften med vores nye hjemmeside i Kosmetik- og hygiejnebranchen. Siden …

Læs mere

Ny EU-dom: Titaniumdioxid på pulverform er ikke kræftfremkaldende

EU-domstolen har i en ny dom afgjort, at der ikke er videnskabeligt grundlag for at …

Læs mere