Rene hænder kan redde store bededag

Den korteste vej til flere penge i statskassen ligger lige for. Håndsprit på arbejdspladsen kan øge arbejdsudbuddet med 8.900 personer.

“Hvis vi gerne vil have flere hænder på arbejdsmarkedet, kan vi starte med at spritte dem af, vi har. God håndhygiejne er en af de lavest hængende frugter, vi kan plukke for at øge arbejdsudbuddet. Det er den bedst dokumenterede metode til at stoppe spredningen af sygdomme, og derfor også et enormt effektivt redskab til at sænke sygefraværet og på den måde øge arbejdsudbuddet. Kort sagt bliver færre mennesker syge, og flere kan gå på arbejde,” siger adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen.

En analyse fra Kosmetik- og hygiejnebranchen viser, at hvis danskerne fastholder de gode hygiejnevaner fra coronapandemien og spritter deres hænder af på arbejdspladsen og vasker børnenes hænder i daginstitutioner, kan vi samlet set sænke sygefraværet med 1,9 millioner sygedage om året. Det svarer til et øget arbejdsudbud på 8.900 personer. Det er næsten identisk med det øgede arbejdsudbud, som Finansministeriet forventer, at afskaffelsen af store bededag giver.

”Min opfordring er derfor, at arbejdspladser og offentlige institutioner bliver ved med at prioritere hygiejnen ved at gøre håndsprit nemt tilgængeligt i hverdagen. Det betyder selvfølgelig noget for den enkelte, at man slipper for sygedage under dynen. Men det batter altså også noget på den store samfundsøkonomiske klinge, hvis vi formår at holde fast i de hygiejnevaner, vi lærte i forbindelse med pandemien.”

Se hele vores analyse af det samfundsøkonomiske potentiale ved god håndhygiejne herunder.

Del denne nyhed:

Kontakt

Kontakt

Christian Ditlev Lund
Kommunikation og Public Affairs
+45 7225 5770
cdl@kosmetikoghygiejne.dk

Andre nyheder

Velkommen til vores nye hjemmeside

I dag går vi i luften med vores nye hjemmeside i Kosmetik- og hygiejnebranchen. Siden …

Læs mere

Ny EU-dom: Titaniumdioxid på pulverform er ikke kræftfremkaldende

EU-domstolen har i en ny dom afgjort, at der ikke er videnskabeligt grundlag for at …

Læs mere

Sekretariatet holder julelukket

Sekretariatet holder lukket fra mandag d. 23. december til og med fredag 30. december. Ved …

Læs mere

Ny analyse: Kosmetikprodukter forbedrer vores livskvalitet og øger vores selvværd

72 % af de europæiske forbrugere mener, at kosmetik og personlige plejeprodukter er vigtige eller …

Læs mere